Hemma.

Trodde faktiskt aldrig att det skulle hända - att JAG skulle få tvinga med mig EMIL ut och springa. Brukar alltid vara han som vill träna! Men ett varv runt kyrkan blev det allt! Nu dusch, käk och snart sömn! Imorgon väntas jobb 7-13 + 16-21 på min lediga lördag! Jaja


Fredag.

Jobbat 7-15. Åkte till Joker, tog in och gjorde i ordning. Försöka rida, men snön såg till att det blev halt och en pigg häst på halt underlag kändes inte som en bra kombination så jag valde att sitta av efter en stund. Sluta med att han fick styltor också.. Skitväder!! Då kändes det inte ens lönt att försöka rida russen (som dessutom har skor på alla fyra). Så gjorde bara i ordning och så hjälptes vi åt att ta in!


Godnatt.

Katten i fotändan och scrubs på tv - fint! Klockan är dock lite för mkt, börjar 7 imorgon :( dålig tränings vecka den här veckan. Fy! Tagga & skärpning!


Torsdag.

Alla russ stod inne när jag kom (första natten för i höst), så jag slängde ut dem. Mockade, fyllde på vatten i båda hagarna, fixade all mat & avsluta med att rida ut på Boppen och ha med Claes på släp en sväng. Men dagens stall tog tid, och snacka om att jag inte mockat på länge, men jag kommer nog in i det ;) efter dessa dagars regnande så är det sjöutsikt i stallet :/ åkte och pussa på Joker efter. Han blev vaccinerad igår! Han försökte få av mig jackan :o jobbat 16-21!


.

Du. Måste. Tro. På. Dig. Själv.


Onsdag.

Upp tidigt. Lastningen när vi skulle åka gick över förväntan. Tog lite tid till Strömsholm pga väglaget men vi kom prick nio. Hästen, Ankan, var snäll att hantera. Men när vi skulle springa med henne för att kolla benen så ville hon inte. Fick gå in i ridhus och försöka longera, jag fick springa efter med spöt! Beslutades att röntgen på bakhasorna då den ena var tjockare. Även frambenen var felställda, men man koncentrerade sig på bak. Röntgen visade att Ankan har spatt, och spatt kan ju egentligen en häst leva med, men veterinären sa att det såg mycket ovanligt ut och att hästen verkar ha ont, och framförallt så kan du inte lyfta bakbenen/verka hovarna. Tråkiga bestult fattades. Tyvärr det ansvar man får samtidigt som man skaffar ett djur, vilket som helst. Hon fick vilket fall följa med hem, vilket hon till en början inte ville. Men efter 15 min stod hon där hon skulle och vi rullade hemåt i snöblasket.


Godnatt.

Tog in russ-tanterna + boppen & Claes. Skrittade Boppen ca 15 min (inget han uppskattade i detta väder) men jätte fin faktiskt! Gördis blev också mjuk och kändes helt okej (men inte som se två tidigare gångerna). Sitter nu i en säng i Kolmården. Snön föll på vägen hit. Godnatt


Blä för tjejbaciller!


Tisdag.

Lika fantastiskt dåligt väder som igår :( fy! Jobbar iallafall till kl 15. Därefter hast en sväng! Ikväll är det äntligen dags för ridlektion på gördis, sista dressyren innan det är dags för hoppning igen! Efter ridlektionen åker jag till Kolmården för att imorgonbiti åka med Annika och en av hennes hästar till Strömsholm!


Do you want a kiss?


Bakat knäck & kladdkaka.


Hemma.

Tog en löpsväng i regnet & idag gick det tungt.


Måndag.

Började med att rida Joker i regnet. Vi tog en lugn liten sväng men han hade lite problem med tempot idag, gick lite fort emellanåt! Sen ringer min kusin och säger att jag har hennes bilnycklar som hon var tvungen att ha klockan 15. Så tanken var att jag skulle rida Emil men det blev inte så, och jag var inte sugen på att rida russen då det började regna mer. Jag hjälpte istället Christer i stallet!


Pissväder.

Riktigt dåligt väder idag, och det ska tydligen hålla i sig de närmsta dagarna
:( jag är iallafall på väg till stallet så får vi se vad jag gör idag!


Leker med nya appar.

Fina älsklingar.


Fin söndag.

Firat Lill-jul i näs med fina människor. Pepparkakshus bakning, julbord, Sunes jul, julgodis & paketlek! Godnatt.


Lördag.

Jobba 7-13. Rida Joker som var himla pigg - kul! Och så red jag boppen som också idag skötte sig finfint :)


Tidig fredag!

Hunnit ge hästarna frukost, fixat dagens mat, ridit Boppen (jätte trevlig), tömkört Claes, handlat mat till mig & sitter nu på jobbet och börjar om 8 min! Tjoho! Jobb 12-21.


Ojdå!

Christer rev en vägg i dag i stallet! Woho


Torsdag.

Imorse red jag Emil, han var verkligen jätte fin :) sen gick jag och min kusin ut och gick med joker & Claes (6km) för att jag sedan skulle avsluta med att rida Boppen & fixa mat. Sen vidare hem för att igen slänga på mig löparstället och springa runt kyrkan (3,5km) så nu är jag trött - tv mys!


Bra avslut på en onsdag.

Claes kändes också himla bra idag, woho! Boppen däremot, nae, vi skritta mest och det räckte för både honom lch mig! När jag kom hem åkte löpstället på! 3,5 km, och flåset kändes över förväntan, MEN sprang med något som kändes som kramp i höger vaden hela tiden :o duschat, käkat och krupit ned i sängen och ser bonde söker fru :)


Måste bara säga..

Att joker va finfin idag :) söndagens träning ha gjort underverk!


Trött onsdag.

Seg morgon, verkligen.
Jätte trött! Ledig imorgon - tänker ta lite sovmorgon iallafall, allt beror på vädret!
Idag blir det Joker, Boppen & Claes om jag orkar. Jobbar till 13 idag - skönt!


saknar. falsterbo 2012.


"Skrytfönster"

Haha (y)


Ridlektion.

Idag hade vi "teori". Vi kollade på när vår ridlärare red sina två hästar.


Dagens hästar.

Joker och jag mötte traktorer. Livsfarliga sa han och vänder skenande hem. Efter lite övertalning och att bonden stöngt av traktorn, gick det att gå förbi traktorn med släp! Åh, dum häst! Annars kändes han rätt fin! Red Boppen med Claes på släp, vi mös en del i skogen och Boppen blev trött! Avslutade med att gå 6 km med Lusekofta som jag idag fick släpa med mig :0
/puss/


Såååå skönt att sluta nu!

Synd att det är svinkallt ute :( men det är bara att slänga på varma kläder och börja med Joker en sväng! Puss då


Måndag!

Jobbat 7-12. Haft rast och nu ska jag på utbildning! Sen blir det puss på russen (:


föreläsning på höks i norrköping.

 

Ny header.

Att det alltid ska vara så svårt att få ihop något nu.
Med tanke på att vi förlorat två utav de fina hästarna
som stod med på den gamla.

Hoppas Emil snart kan få för sig
att följa med och fotografera lite snart,
så vi kan få färsta bilder i headern.
 

NU:

världscupshoppning!

kvällsmys.

Russen fick vara idag. var trött när vi kom hem.
Åkte hem till Gusum, slängde på mig löpar
kläderna och gick ut och sprang 3.5 km,
där bästa kilometern låg på 5.22
(bättre än igår, men observera att jag
har träningsvärk från igår)
så nu kan jag knappt gå - så ont i låren! HAHA.
 

Söndags träning.

Idag har jag och Joker varit på vår första
Kolmårdsträning för Annika. 
Minns jag inte fel så är det dessutom årets första
träning där över huvudtaget!? Dåligt. haha!
Det blir nog årets sista också, då Joker
ska få gå ner lite på halv fart nu.
Skorna ska plockas av, han ska vaccineras och
han måste få sjunka in allt vi gjort under hösten.
Det gick iallafall jätte bra.
Vi jobbade mycket skritt, han är
VÄLDIGT stel i hans högra sida. Men han kom
loss ganska bra.
Annika tyckte att han var jätte fin, och 
tror absolut på honom på dressyrbanorona i vår.
Träning träning träning. 
Vi har mycket skritt jobb framför oss, komma loss ordentligt.
Spännande!

Bra där Josefin!

När jag kom hem efter stall och ha skjutsat kompisar på bröllopsfest så tog jag mig i kragen och slängde på mig träningskläderna och gick ut och sprang 3km (vart kom den konditionen ifrån?) + gick 3km! Nöjd och belåten efter dusch, godmat och så mycket bättre (shit vad Darin är bra) så tänker jag somna till så mycket bättre med Göran så jag orkar att åka till Kolmården med joker för en dressyrträning imorgon :) wiho!


10 höstiga hagbilder från i torsdags morse.

& ja, hästarna är väldigt leriga om benen. De blir det
den här årstiden i hagen :/

Lördag.

Red en liten sväng på Joker. Därefter provade vi att tömköra honom - gick kalas! Sen in till hast, boppen och Claes gick på två lektioner idag så de slapp mig! Jag fixade staket och hjälpte Christer att styra och dona i stallet istället :)


Schyssta klubben ;)


Fredag

Jobbat 7-13. Skrittat ut på Joker med Hampus & Ulla. Ridit Claes. Ridit Boppen. Nu är jag vrålhungrig. På väg hem. Tänker köpa godis & pizza (:


Bilder på andra.

Här kommer lite bilder från i lördags på dressyren som jag tog när jag ridit klart.

Dagens fina russ.

Både jag & boppen + jag & Claes tog oss lite friheter och red lite i skogen, ups! Helt fantastiskt mysigt. Hästarna uppskattade det & Boppen blev trött.


Ny sadel.

I lördags fick joker tillbaka sin dressyrsadel som vi testade idag :) superskön! Han var på hugget idag! Bocka och sparka bakut i galoppen, lillpöjken :)


Torsdag!

Trött, hade varit skönt med en rejäl sovmorgon.
Ska borsta tänderna och åka till stallen.
Börjar med Joker en sväng och sen in till russen.
Ha en fin dag alla ni!

Onsdag.

Emil: gick ibland okej och ibland så där. Vi red ut tre st och tillsammans med den ena hästen blir Emil osäker och lite flänig! Fast så jäkla söt han är!
Russen: jag blev sugen på att röra mig själv lite mer än att rida + att jag kände mig lite lustig i kroppen! Så jag slängde Boppen, Claes & Lusekofta under armen och gick "runt" det slutade på 6,04 km! Skönt.


På vägen.

Idag får joker vila. Jag är på väg till stall Hälla för att rida Emil nu på förmiddagen, därefter åker jag till hast för att rida russ! Jobbar 16-21!


Update Ville.

Han mår väldigt bra efter kastreringen. Hans temp har vanligtvis legat runt 37,5 på morgon och som mest 38,6 på kvällen (oftast mindre), vilket är jätte skönt! Han har dessutom blivit himla trevlig och social!


Today.

Joker och jag red ut barbacka och mest på långa tyglar. När vi nästan skulle vända hemåt igen fick han för sig att testa mig (eller om det var något i skogen) vet inte när han gjorde det senast - han satt i väg i galopp från skritt. Trots långa tyglar satt jag kvar. Allt gick bra och vi tog oss lugnt hem.
Med russen valde jag att rida Boppen och ha med mig Claes på släp bara för att kunna rida längre och slippa stressa! Vilket slutade med en härlig tur på 1 h och 40 min i det fantastiska vädret :)
(pusskalas - gamla bilder)


Dagens ridlektion.

Måste säga att på bara dessa fem veckor som jag ridit gördis har det hänt mkt i hennes stora kropp. Idag var hon fantastisk. Förutom att hon flöt ut lite i övningarna, men ridläraren tror det berodde på att hon nu även börjar få med sig bakbenen och då blir det tungt för henne, hon sa även att det inte var något som syntes i iallafall!


Hemsk morgon.

När jag vakna hade jag fått ett sms från Emil: ring så fort du vaknar.
Emil hade (står fel i tidningen) krockat med ett rådjur i 90km/h och därefter kört in i en stolpe. Emil mår bra - men bilen är nog mest bara skrot. Emil har haft bilen i en månad och en vecka :/ fy bövligen va trist. Men tur att det gick bra med honom!


Söndag.

Rätt skönt med en gästfri dag samtidigt som det känns onödigt då man ändå inte gör något vettigt ;) haha! Kl 12 var vi och firade en av mina kusiner! Kl 17 åkte vi vidare till Emils pappa för lite fika! Hem och se solsidan och nu sova! Imorgon jobb 6.45-15.45!


Boppen - bantningsdiet.

Ja, Boppen ska bantas ner. Han har fått byta hage till unghästarna, där är det dels mindre gräs + att med hjälp av unghästarnas att motioneras ;) detta har resulterat i att Boppen blir nästan lite överambitiös när vi tränar, framförallt tricktränar eller strechar :) söt killen!


Film.

Jag tycker att det ser lite bättre ut än vad det kändes.
Men Joker har skött sig utmärkt hela dagen.
Inga problem alls att lasta när vi skulle åka.
På plats var han till en början en frustande gummiboll,
men väl inne på banan tog energin slut.
Fast vi kämpade på endå, och det var ju trots
allt min första gång jag testade på dressyr på riktigt,
där med också första gången jag och Joker debuterade på
dressyrbanan.
Vi får kämpa på, lära känna varandra, bygga kondition
och träna bort den västa nervositeten.
När lastade in honom gick han nästan in med det samma.
Vi gick och fika och kollade på dressyren och han stod
helt lugnt och stilla i transporten. Duktig totto! 

Efter tävlingen.

Jag var grymt trött,
men tog mig i kragen och gick ut och 
red både Boppen & Claes.
Det känns bra. 
Imorgon tänker jag ta en hästfri dag, faktiskt.
Vi ska på kalas klockan 12, och fram till dess tänker
jag ta sovmorgon, japp så är det!
:)

Bilder.

Bilderna saknar någon vidare kvalité men jag bjuder på dem
ändå!
Fotograf Emil.

Dressyrdebut!

Då har Joker och jag gjort vår första dressyrdebut. Han var pigg och lite tokig på framridning men dog inne på banan.. Bilder och kanske film kommer kanske senare ;)


Senare fredagkväll.

Red ut på Joker en sväng, det spörs hur det går imorgon.
Börjar bli nervöst ja.
Mockat åt russen, tåg in Ville Boppen & Claes.
Fixat mat.
Red Boppen ca 30 min och Claes ca 20!
Mys och räksmörgås & godis har kvällen bestått av.
:)
Nu måste jag sova! Upp ca 5.30 imorogn,
mmmmh lovley!

Fredag.

Har jag tur sp kan jag ta komp och sluta när som. Vi får se. Tänkte börja med joker en sväng och fortsätta lite på russen sen! Måste mocka också


På väg till stallen.

Helt fantastiskt väder ute, men kallt! Har långkalsonger ridbyxor & termobyxor! Går nog åt!! Får se hur mkt jag hinner med idag. Haft svårt att komma upp från sängen, så trött! Börjar 14 till 21 idag! Huh


Kalasnöjd!

Fick Gördis nu på dressyren också (önskade henne). Idag gick det jäkligt bra, så roligt :)


Apple tv, tävlings tshirt och bogskydd!


Shoppat!


Filmer.

Här kommer två små filmer
från de två senaste ridlektionerna
med travaren Gördis.
Markarbete + hoppning 

Rätt okej en lördagkväll!

Russen slapp mig idag, jag tror att de gått på lektion så det fick räcka för dem. Jag körde på en promenad hemma istället!


Dagen.

Jobbat 6.45-15.45. Sen körde jag och Joker (skitgrisen) vår allra första barbacka tur. Och tänk, att jag kom upp utan pall på första försöket (; haha!


Btw.

Jag och Joker är anmälda till vår första dressyr tävling (visserligen pay and ride, men ändå) ruskigt läskigt!
Idag gick det så där, men han kanske fortfarande var trött från i förrgår, haha!


Dagens B.

Eftersom att han mer eller mindre rullar fram bestämde jag att vi skulle köra lite hårt. Vi tränade på att fatta rätt galopp (vilket han är rätt grym på) och det gav resultat, han blev helt slut. Lilla plutten <3


Känsliga läsare varnas.

Idag har Ville kastrerats.
Så nu är även han en DET, en valack.
Ja, och det gick väldigt bra!
Han blev väldigt groggy och det gick snabbt.


New in.


RSS 2.0