8 - hästarna på Hast

Jag tänkte göra en lite uppdatering om hästarna på Hast,
vart de ligger för tillfället och framtida planer:
Babbsan
Babbsan föddes i maj, så hon är inte så gammal än. Hon springer mest omkring i hagen och busar med bästa kompisen Smoqing. Målet med henne är att få henne mer "social", då hon är ganska skygg & kunna ledas i grimskaft.. Men hon är ju bara barnet, och det måste hon få vara också!
Smoqing
Denna gubbe föddes också i maj. Han är mer än social, och ur mysig :) Målet med honom? få en dräglig kille, kunna leda i grimskaft, typ.
VilleVante
Han är 1 år, (1 1/2) nu. Han är inte alls lika skygg som förr. Men här handlar det om hanteringsträning. All hantering, från att leda i grimskaft, ryktas, longeras och så vidare.
Pålur
För Pålur är det samma sak som för Ville som gäller. Men Pålur måste lära sig att allt är inte mat.
Han ska nämligen tugga på ALLT! Pålur är en social häst, och älskar att mysa.
Lill-John
Han är 2 år (2 1/2). Målet här är att åka iväg och kunna visa honom i mars!? det handlar om hantering, longering, ja allt vad det nu innebär, John måste kunna visas för hand. Vi har kommit en lång bit på vägen!
Dr.Jekel
Han är också 2 år (2 1/2). Målet med honom är att han måste lära sig att han inte alltid bestämmer, vilket han tror. Han har kommit in i någon såkallad trotsålder. Han är super snäll, men lite disträ. Han måste också kunna visas för hand, men det är inte bestämt än om han ska visas som tre åring.
Lusekofta
5 år. Mål med Lusekofta, att hon utan problem och utan att man behöver vara nervös om hon kommer eller inte kommer, gå in i transporten. Hon måste gå ner i vikt också, få bättre kondition. Tömköras, longeras, ridas. Hon är fortfarande ung och under utbildning.
Halebopp
9 år. Målet med min bästis, är att få honom piggare. Ett par mindre kg i vikt skulle inte sitta helt fel. Men det blir nog till våren. Han måste trots allt överleva vintern :) Han måste bli mer framåt, få bättre balans (dock är det lite mitt fel), lära sig gå i rätt form. and so on!
Jacka
Jacka är fortfarande inte igång sedan fölningen. Vi har skrittat henne lite då och då.
Stora målet är att vi ska få igång henne. Problemet är tiden, vi hinner inte med!
Hon är nämligen en super rolig tjej som är jätte sammarbetsvillig och pigg.
lite synd att hon står faktiskt.
Blondie
Blondie är 13 år, och har stått på hast 1 år nu. Hon är under inridning, dock har hon knappt gått sedan fölningen hon heller. Ett mål som vi har med henne är att hon ska bli mer social. Hon är tokskygg och springer iväg så fort man kommer in i hagen.
Claes
20 år. Claes mål är att han ska hållas igång så att han inte stelnar till. Han måste bli lite mjukare som det ser ut idag. Men det är bara att kämpa på.
Liberty
24!? tror det. Liberty är en alldeles för liten ponny för oss. Hon får hänga med ibland. Jag önskar att det var oftare,
då hon älskar uppmärksamhet. Målet är att forstätta se till att hon är lycklig.

Söndagen den 21 november, kommer det hem en till fölunge till hast, Lill-Fella.
Lill-fella, Lill-John och Clase delar samma mamma :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0